Må bättre med ekologisk hudvård

Vilka produkter som man använder till sin hud är kanske något som många inte reflekterar allt för mycket över, men faktum är att de ekologiska hudvårdsprodukterna är speciellt bra både för kroppen och naturen.

Skonsamt för kropp och natur

Vad för slags hudvårdsprodukter som man smörjer in sin kropp med är alltså något som kanske inte alla tänker på, men i och med det faktum att huden tar in en del av det innehåll som finns i sådant som hudkrämer och sedan tar det vidare ut i kroppen kan det vara en bra idé att fundera över vilka produkter som man faktiskt använder.

Ekologiska hudvårdsprodukter är produkter som är gjorda på naturliga ingredienser istället för konstgjorda ämnen. De konstgjorda ämnena kan ha ett innehåll som kan ha en negativ påverkan både på naturen, genom att visst innehåll skulle kunna vara miljöfarligt, och kroppen. Vissa av dessa så kallade syntetiska kemikalierna tros bland annat störa hormonnivåerna i kroppen.

De icke ekologiska produkterna och de ekologiska produkterna skiljer sig bland annat åt när det gäller vilka typer av oljor som brukar användas. I vissa hudvårdsprodukter som inte är ekologiska kan en olja som är syntetiskt framtagen användas som gör huden mjuk, men inte ger den näring, medan ett annat alternativ är ekologisk så kallad vegetabilisk olja. Denna olja gör också den huden mjuk men gör samtidigt nytta för huden.

Att produkterna är ekologiska innebär även att innehållet har odlats ekologiskt där hänsyn har tagits till sådant som att man inte bekämpar och besprutar växterna med kemiska medel.

Att tänka på

Du kan alltså må bättre av de ekologiska produkterna än de icke ekologiska, men det skiljer sig ändå från person till person gällande allergier och även ekologiska produkter kan ha ett innehåll som du kan vara allergisk mot.