Tjäna pengar till laget eller föreningen

Att få allt att gå runt i en förening kan ibland vara en utmaning. Om det gäller en liten förening kan det vara viktigt att se till att ekonomin är som den ska. För att tjäna pengar till hela föreningen eller till det enskilda laget finns det en del som kan göras.

Det finns flera sätt att tjäna pengar till laget

Läs mer även här om att tjäna pengar till laget eller föreningen

Försäljning av produkter för att tjäna pengar

Verksamheten hos föreningar och idrottslag bedrivs ofta ideellt för att få allting att gå runt och det finns flera anledningar till att man kan tänkas vilja tjäna pengar till föreningen eller laget. För det första kan det vara för att man vill satsa på att köpa in någon typ av material som behövs och för det andra kan det vara för att man vill hitta på något kul som både stärker sammanhållningen och ger värdefulla erfarenheter och minnen.

Oavsett vilken anledning som ligger bakom att man vill tjäna pengar till föreningen eller laget så finns det en del som kan göras. Ett sätt är att man ägnar sig åt försäljning av något slag. I detta falla kan det vara en fördel att välja enklare produkter som alla har ett behov av.

Att sälja sådant som plastpåsar, toapapper och andra förbrukningsvaror är ett alternativ. Även sådant som kryddor kan vara ett val. Kryddor är något som alla behöver till matlagningen året om och är på det viset en produkt som det finns en efterfrågan på.

Andra sätt att tjäna pengar till laget eller föreningen

Förutom försäljning av någon typ av produkt finns det andra sätt att tjäna pengar till föreningen eller laget. Ett sätt är att anordna ett evenemang där försäljning av exempelvis mat och fika kan ingå, vilket kan dra in några extra slantar.